Browsing by Author "Hasan Eleroğlu"
Now showing items 1-7 of 7
-
Comparison of the growth performance and carcass characteristics of two slow-growing broiler genotypes fed diets supplemented with dry oregano (origanum vulgare l.) or lemon balm (melissa officinalis l.) leaves under the organic system
Bu araştırma, organik sisteminde yavaş gelişen Hubbard S757 ve Hubbard Gri çubuklu JA etlik piliçlerin; diyetlerine kuru kekik (Origanum vulgare L.) ve oğul otu (Melissa officinalis L.) yaprakları ilave edilmesinin performans ... -
Etlik piliç yemine doğal zeolit ilavesinin besi performansı üzerine etkileri
Hasan Eleroğlu; Hüseyin Yalçın; Arda Yıldırım; Ahmet Aker (2011)Bu araştırma, etlik piliç yemine doğal zeolit (klinoptilolit) katılmasının etlik piliçlerde besi performansı parametreleri üzerine etkilerini ortaya koymak amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan etlik piliç yemine ... -
Farklı Organik Gübrelerin Tohumluk Patates (Solanum tuberosum L.) Çeşitlerinde Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
Hasan Eleroğlu; Kürşat Korkmaz (2016)Bu çalışma, organomineral gübre ve tavuk gübresi kullanımının farklı patates (Solanum tuberosum L.) çeşitlerinin tohumluk yumrularında verim ve kalite üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, Hexaferm ... -
Farklı Yetiştirme Sistemlerinin Etlik Piliçlerde Fiziksel ve Duyusal Özelliklere Etkisi#
Çalışmada klasik, serbest gezinmeli ve organik etlik piliçler ile etlik piliç anaçları ve köy tavuğundan elde edilen but ve göğüs etlerinin fiziksel ve duyusal özellikleri karşılaştırılmıştır. Bu amaçla, etlerin su tutma ... -
Sivas Kent Merkezinde Tavukçuluk Ürünlerinin Tüketimi ve Tüketime Etki Eden Faktörler
Hüdaverdi Bircan; Hasan Eleroğlu; Rahim Arslan (2017)Bu çalışmada, Sivas kent merkezinde tavukçuluk ürünleri tüketim değerlerini ve bunun üzerine etki eden faktörleri belirlemek amacıyla 461 aile ile yüz yüze anket uygulaması yapılmıştır. Katılımcıların %85,5'i aktif yaş ... -
Ticari Etlik Piliçlerde Büyüme Eğrilerinin Doğrusal Olmayan Modeller Kullanılarak Karşılaştırılması
Ticari etlik piliçlerde büyümenin doğrusal olmayan modeller kullanılarak karşılaştırması amacıyla yapılan bu araştırmada, ticari Ross 308 olarak adlandırılan hattın cinsiyet ayrımı yapılmış 240 adet günlük yaşta etlik ... -
Unutulmak Üzere Olan Geleneksel Tatlımız: UĞUT
Uğut (buğday çimi marmeladı/tatlısı), ülkemizin çeşitli yörelerinde üretilen ve tüketilen unutulmak üzere olan geleneksel gıdalarımızdandır. Buğday çimi suyu, un ve suyun kaynatılmasından oluşur. Buğday çiminde aminoasitler, ...